Matematik

Kuglens ligning ud fra centrum og tangentplan

06. februar 2013 af kimmie23 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle, kan nogle hjælpe mig med hvordan man løser følgende opgave typer:

Givet centrum for en kugle samt ligningen for en tangentplan til kuglen, bestem kuglens ligning.

Tusind tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2013 af mathon

 

                radius er afstanden fra centrum til tangentplanen

 


Svar #2
06. februar 2013 af kimmie23 (Slettet)

Hvordan finder jeg radius? Ved den der afstandformel?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2013 af mathon


       kaldes centrum
                                               C(xo,yo,zo)

       og planens ligning
                                               α:  ax + by + cz + d = 0

       har du
                                               r = | a•xo + b•yo + c•zo + d | / √(a2+b2+c2)

       og

       cirklens ligning
                                               (x-xo)2 + (y-yo)2 + (z-zo)2 = r2

 
                          


Svar #4
06. februar 2013 af kimmie23 (Slettet)

hvor kommer a b og c fra i √(a2+b2+c2) ?


Svar #5
06. februar 2013 af kimmie23 (Slettet)

skal man ikke have et punkt for at kunne gøre det? Eller skal man bruge centrum?


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. februar 2013 af peter lind

I #1 står der at du skal bruge centrum


Skriv et svar til: Kuglens ligning ud fra centrum og tangentplan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.