Matematik

Løs Ligningen

07. februar 2013 af Ramskov0 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

-3x + 12 = 24 x=???

-x + 17 = -2x + 14 x=?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2013 af mathon

 

                                       (-3x + 12) = 24                                   divider med -3 på begge sider

                                       (-3x + 12) / (-3) =  24 / (-3)

                                       (x  - 4) = -8                                         hæv parentesen

                                       x  - 4 = -8                                           divider med 4 på begge sider        

                                       x  - 4 + 4 = -8 + 4

                                       x = -4

 


Svar #2
07. februar 2013 af Ramskov0 (Slettet)

Tak

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. februar 2013 af maydaymatematikdk (Slettet)

-x + 17         =   -2x + 14

-x+2x + 17   = -2x+2x + 14             (lægger 2x til på begge sider)

x + 17           =  14                            

x + 17 - 17   =  14-17                      (trækker 17 fra på begge sider)

x                   =   -3                             (resultatet er dermed at x = -3)

 

Bevis:

- -3 + 17         =   20                             (når man minuser med noget negativ giver det plus)

-2*-3 + 14      =   20                             (minus gange minus giver plus)

 

Tjek min video ud omkring løsning af ligninger:

http://www.youtube.com/watch?v=sOF6c7_RUIE

 

Mvh.

www.maydaymatematik.dk

 

 

 


Skriv et svar til: Løs Ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.