Fysik

sammenhæng mellem vindhastighed og den effekt der er i vinden

08. februar 2013 af smm92 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. 
 

i) Det er muligt at udlede et udtryk for sammenhængen mellem vindhastigheden og den effekt, der er i vinden:
            Pvind = ½.*A .*Pluft  * v3 ,
hvor A betegner det areal, der overstryges af vingerne, ρluft er luftens densitet (1,29 kg/m3) og v vindhastigheden.  Aflæs Pelek - den producerede elektriske effekt (den godkendte ), for tre forskellige vindhastigheder og beregn nyttevirkningen:

A = 3200 m2
Pluft= 1,29 kg/m3
V3 = 143 m7s 

Jeg har svært ved at omregne det til de rigtige enheder, for mit resultat bliver rigtig stort. Nogle er kan hjælpe??? 


Brugbart svar (2)

Svar #1
08. februar 2013 af mathon

 

                              Pvind = 0,5 A ρluft v3

                              Pvind = 0,5 (3200 m2) • (1,29 kg·m-3) (14 m•s-1)3 = 5,66362·106 W ≈ 5,66 MW

 

        enheder
                               m2-3+3 · kg · s-3  = (kg·m2·s-2) · s-1  = J/s = W


Svar #2
08. februar 2013 af smm92 (Slettet)

tak for svaret. :-)

Men hvorfor skal Pluft være -3 og (14-1)3 ?? 


Svar #3
08. februar 2013 af smm92 (Slettet)

okay, havde overset det du havde skrevet nedeunder med enheder :-) 

Jeg skal så beregne nytte virkningen: n = Pelek/Pvind*100 

Pelek = 400 kw
Pvind= 5,66 mw

= 4/(5,66) * 100 =  kan det passe det giver 70,67 % 

eller hvad skal det give?? 

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. februar 2013 af mathon

 

                                                        Pelek     400 kW
                                                η =  ------ =  ----------- = 0,071 = 7,1%
                                                        Pvind    5660 kW

 

          1 MW  =  103 kW


Svar #5
08. februar 2013 af smm92 (Slettet)

1000 tak :-) 


Skriv et svar til: sammenhæng mellem vindhastighed og den effekt der er i vinden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.