Matematik

Alpha og betha er parallelle

08. februar 2013 af mads101 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg er lidt i tvivl hvad jeg skal i denne opgave. Er det noget med at jeg skal finde normalvektorerne?

Opgaven:

To planer a og b er givet ved ligninger

alpha: 2x+3y-z=7

betha: -4x-6y+2z=7

Gør rede for, at alpha og betha er parallelle


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. februar 2013 af mathon

 

                           hvis normalvektorerne er parallelle, er planerne parallelle

                                           n1 = [2,3,-1]                  n2 = [-4,-6,2]]

                                                                n2 = -2·n1

                          


Svar #2
08. februar 2013 af mads101 (Slettet)

Når ja, tænkte nok det var sådan! Tak for det!


Skriv et svar til: Alpha og betha er parallelle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.