Fysik

mættede dampe og gassers arbejde

09. februar 2013 af Kingkong78 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Var igang med min opgaver, og er nået til den opgave som jeg ikke rigtig kan løse :  Antag at atmosfæren er 8 km høj og har et tryk på 1 atm hele vejen op. Atmosfæren er totalt mættet med vandamp. Beregn hvor mange kmvand, der er i luften pr km2 overflade, idet temperaturen er 20 grader

Er helt lost.

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. februar 2013 af peter lind

Det er helt urealistisk at trykket er det samme hele vejen op og temperaturen ændrer sig også med højden. Reelt kan du kun beregne andelen ved overfladen. Slå partialtrykket for vandamp ved  20º C op i en tabel. Find dernæst partialtrykket af tør luft. Dernæst kan du bruge P*V= n*R*T til at finde mængderne af  henholdsvis tør atmosfærisk luft og vanddamp


Svar #2
17. februar 2013 af Kingkong78 (Slettet)

men hvilken tal skal jeg sætte ind i ligningen..


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. februar 2013 af peter lind

P partialtrykket af vanddamp, V = 1 km3, R gaskonstanten


Svar #4
17. februar 2013 af Kingkong78 (Slettet)

og det bliver til: 

n= p*v/r*t  --> 23360,0 * 1 km/ 8,3145 * 20 = 5619,099, men på min facit sår der noget andet

 


Skriv et svar til: mættede dampe og gassers arbejde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.