Matematik

Sandsynlighed - forventet værdi

10. februar 2013 af NannaSnulle (Slettet) - Niveau: B-niveau

Håber nogle kan hjælpe mig med denne opgave.. 

Forventet værdi. 

I et bestemt spil er gevinsten det dobbelte af indsatsen på 200 kr., og sandsynligheden for at vinde er 0,25. 

a) Bestem middelværdien u for gevinsten ved deltagelse i spillet. 

 

Håber i kan forklare og give mig et et bud på hvordan den skal løses. På forhånd tusind tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2013 af peter lind

= P(gevinst)*gevinst -P(tab)*tab)


Svar #2
10. februar 2013 af NannaSnulle (Slettet)

Hej Peter Lind. 

Tusind tak for dit hurtiger svar. Skal dog lige høre dig ad, hvad der menes med P?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2013 af peter lind

Almen betegnelse for sandsynligheden for det der står i parantesen


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. februar 2013 af 123434 (Slettet)

E = (1/4)·(400 -200) + (3/4)·(0 -200) = 200·(1/4 - 3/4) = -100kr


Svar #5
11. februar 2013 af NannaSnulle (Slettet)

Okay, tusind tak. 
Jeg kan godt forstå udregningen - men facitliste siger bare 100 kr. og ikke -100 kr. Det er det jeg ikke helt forstår. 

Men tusind tak for jeres svar. Bare lidt mærkeligt med facitlisten. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. februar 2013 af peter lind

I gennemsnit taber du 100 kr. og det er nok det din facitliste mener


Skriv et svar til: Sandsynlighed - forventet værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.