Matematik

matematik

11. februar 2013 af Danm_hotfyr (Slettet) - Niveau: C-niveau

Vi forestiller os en årlig rente på 12%. Vil den dertil svarende månedlige rente være over eller under 1%

vil den ikke være under 1% pga fremskrivningsfaktoren eller????


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2013 af mathon

 

                           (1 + rmåned)12 = 1 + rår 

                           1 + rmåned = (1 + rår)1/12

                            rmåned = 1,121/12 = 0,009489 = 0,9489%

                    


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. februar 2013 af mathon

tekstudfald

                           rmåned = 1,121/12 - 1 = 0,009489 = 0,9489%


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2013 af mette48 (Slettet)

Den månedlige rente afhænger af hvor tit der tilskrives rente.

-------------------------------

12% p.a. betyder at der tilskrives rente en gang om året (1/1 i bankerne)

et beløb der har stået i banken i en måned vil give 12% /12, som først udbetales 1. januar

rente ialt 12% på et år

-------------------------------------

For obligationslån er der ofte halvårlig rentetilskrivning. Det betyder at der på "fandens fødselsdag" skal betales 12%/2 i rente for det forløvne halve år.

fandens fødselsdag var tidligere 11/6 og 11/12, hvor der skulle betales rente for alle obligationslån

rente ialt (1+0,06)2-1 ialt

----------------------------

For varer der købes på afbetaling tilskrives der ofte rente på måned.

rente ialt (1+0,01)12-1 ialt

---------------------------------

Dette er 3 eksembler fra den virkelige verden.


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.