Matematik

Hjælp til matematik!

11. februar 2013 af Tanjapi (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har et par opgaver i matematik afleveringen, som jeg ikke lige kan helt finde ud af. Håber der er nogen som gerne vil hjælpe :)

Opgave 1:

Fra april 2005 og 20 måneder frem faldt ledigheden i Danmark med god tilnærmelse med 2900 personer pr. måned.

I april 2005 var der 165200 ledige.

A) Opstil en model, der beskriver udviklingen i antal ledige i den nævnte periode.

 

Opgave 2:

Udviklingen i den gennemsnitlige levetid (middellevetid) for danske kvinder kan for årene efter 1995 med god tilnærmelse beskrives ved en lineær model y = a • x + b

hvor x er antallet af år efter 1995 og y er middellevetiden (år).

Middellevetiden for kvinder er vokset fra 78,0 år i 1995 til 80,3 år i 2005.

A) Bestem tallene a og b.

B) I hvilket år vil middellevetiden for kvinder være 81,5 år, hvis udviklingen fortsætter?

 

Opgave 3:

Nedstående tabel viser indextal for, hvor mange motorcykler der blev nyregistreret i Danmark.

År                                   1995                               2000                               2005

Indextal                         68,6                                 100                                175,2

 

Det oplyses, at der i 1995 blev nyregistreret 2263 motorcykel i Danmark.

A) mange motorcykler blev der nyregistreret i 2005?

 

Opgave 4:

Linjen A går gennem punkterne (5,3) og (16,8).

Linjen B går gennem punkterne (-2,-3) og (9,2).

A) Undersøg om linjerne er parallelle.


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. februar 2013 af mathon

Opgave 1:

A) Opstil en model, der beskriver udviklingen i antal ledige i den nævnte periode.

                
                     y = -2900x + 165200      x∈N og 0≤x≤20


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. februar 2013 af mette48 (Slettet)

opg 4

2 parallelle linier har samme hældning

udregn hældningen a for de 2 linier

a=(y2-y1)/(x2-x1)


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. februar 2013 af mette48 (Slettet)

lineær model y = a • x + b

hvor x er antallet af år efter 1995 og y er middellevetiden (år).

Middellevetiden for kvinder er vokset fra 78,0 år i 1995 til 80,3 år i 2005.

indsæt (1995-1995;78,0) og (2005-1995;80,3) i stedet for (x,y) i y=ax+b og løs de to fremkomne ligninger, så du får a og b


Skriv et svar til: Hjælp til matematik!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.