Matematik

ligninger

11. februar 2013 af solsorten1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

En lastbil transporterer to slags kasser, små og store. Lasten vejer 3810 kg og fylder 4000 liter. En lille kasse vejer 30 kg og rummer 25 liter, en stor kasse vejer 50 kg og rummer 60 liter.Hvor mange kasser af hver slags bestod lasten
af?


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. februar 2013 af mathon

 

                type          antal       rumfang                       vægt         

                lille             x              25x                              30x

                stor            y              60y                              50y

               sum                  25x + 60y = 4000       30x+50y = 3810

                                         5x + 12y = 800                3x + 5y = 381

        

                  I:      5x + 12y = 800               I multipliceres med 3 og kaldes III
                  II:     3x + 5y   = 381               II multipliceres med -5 og kaldes IV

                  III:    15x + 36y = 2400
                  IV:    -15x - 25y   = -1905    III og Iv adderes

                           11y = 495

                            y = 45                            som indsat i  II:     3x + 5y   = 381
giver
                         3x + 5•45  = 381

                         3x = 156

                         x = 52

 

                type          antal         rumfang                     vægt         

                lille             52            1300                         1560

                stor            45             2700                         2250

               sum                              4000                         3810

                                        

            


Svar #2
11. februar 2013 af solsorten1 (Slettet)

mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.