Matematik

ligninger

12. februar 2013 af NeedHelpPlz (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hej allesammenn

llignigen lyder sådan

4x + 2x • (3 - x)


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. februar 2013 af mathon

 

                      4x + 2x • (3 - x)                           gang ind i paraentesen

                      4x + (6x-2x2)    

 

..............

    det er ikke en ligning men en reduktion


Svar #2
12. februar 2013 af NeedHelpPlz (Slettet)

kan du ik lige fortælle mig om af gange ind i parentesen


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. februar 2013 af ChemistryIsKey

     4x + 2x * (3 - x)

Regel for at gange ind i parenteser med en konstant er

     k * (a - b) = k * a - k * b = ka - kb

Derfor må det i dit tilfælde blive

     4x + 2x * 3 + 2x * (-x) = 4x + 6x - 2x2 = -2x2 + 10x


Svar #4
12. februar 2013 af NeedHelpPlz (Slettet)

mange tak


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.