Matematik

Løs ligningen

12. februar 2013 af Jrasbr82 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Grafen for en lineær funktion går gennem punkterne P(−3,4) og Q(5,2) .
Tegn grafen for f.
Bestem en regneforskrift for f.
Beregn f (9) og løs ligningen f (x) = 1,25 .

Jeg har tegnet grafen, fundet regneforskriften (-25*x+3.25)

beregn f(9)=1

Løs ligningen? Ifølge facitlisten skal den give 8, men hvordan kommer jeg frem til det?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. februar 2013 af peter lind

Det er den forkerte funktion, du har fundet. Brug at hældningen a = Δy/Δx


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. februar 2013 af mathon

 

                            f(x) = y = -0,25x + 3,25 = -(1/4)x + (13/4)

                                                  x = 13 - 4y

                                                  x = 13 - 4•1,25 = 13 - 5 = 8


Svar #3
12. februar 2013 af Jrasbr82 (Slettet)

f(x) = -0,25x + 3,25, det var den jeg mente, glemte lige et nul og et komma..

Men jeg kan stadig ikke se hvordan jeg skal løse ligningen?

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Løs ligningen f(x) = 1,25 , dvs.

-0,25x + 3,25 = 1,25

Isoler x.


Svar #5
13. februar 2013 af Jrasbr82 (Slettet)

f(x) = y = -0,25x + 3,25 = -(1/4)x + (13/4)

                                                  x = 13 - 4y

                                                  x = 13 - 4•1,25 = 13 - 5 = 8

 

Nogen der kan forklare hvorfor det bliver til x=13-4y?


Brugbart svar (1)

Svar #6
13. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Gang ligningen

y = (-1/4)x + (13/4)

med 4 på hver side, til

4y = -x + 13

og isoler så x (læg x til på hver side, og træk 4y fra på hver side):

x = 13 - 4y .

Indsæt så y = 1,25 til sidst og beregn.


Svar #7
13. februar 2013 af Jrasbr82 (Slettet)

tak! nu forstod jeg

 


Skriv et svar til: Løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.