Matematik

udregn promille og månedsløn

14. februar 2013 af silnul (Slettet) - Niveau: 10. klasse

OPgave 1

to spritbilister Mette og Jeppe får begge en bøde på 12000 kr. Mette har en promille der er dobbelt så stor som den jeppe har.

hvor stor er den måneds løn mette får udbetalt i forhold til den månedsløn jepper får?

 

Bøde = månedsløn x promille

fx måneds løn på 12000 og en promille på 0,5 giver en bøde på 6000 kr.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

OPgave 2

En spritbilist har kørt med en promille på 1,2. Hvor mange procent af den udbetalte løn skal spritbilisten betale i bøde?

 

Opgaverne kan ses i vedhæftet opgavesæt - opgave 5 nr. 5.4 og 5.6


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2013 af mathon

 

                         LønMette • 2p  =  LønJeppe • p

                         LønMette • 2  =  LønJeppe


                         LønMette = (1/2) • LønJeppe

                       
                        

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2013 af 123434 (Slettet)

Så Jeppe får 12000kr udbetalt, og Mette får 6000kr


Skriv et svar til: udregn promille og månedsløn

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.