Matematik

Udregn spritbilists bøde, månedsløn og promille

15. februar 2013 af silnul (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej er der ikke nogen der kan hjælpe mig med følgende opgaver

 

1. To spritbilister Mette og Jeppe får begge en bøde på 12000 kr, Mette har en promille der er dobbelt så stor som den Jeppe har.

    Hvor stor er den månedsløn Mette får udbetalt (måske lidt hjælp - Bøde=den udbetalte månedsløn*promille) i forhold til den månedsløn som Jeppe får udbetalt?

 

Se evt. vedlagte opgavesæt - opgave 5 nr. 5.5


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2013 af Andreww (Slettet)

Mettes bøde = 12.000
Jeppes bøde = 12.000
m = mettes promille = 2j
j   = jeppes promille


m(løn)•2j = 12.000
j(løn)  •j   = 12.000

Reducer selv det sidste.


Skriv et svar til: Udregn spritbilists bøde, månedsløn og promille

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.