Matematik

Bestem | AC|

16. februar 2013 af Gomar (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :D

Jeg er igang med en opgave om verdens højeste bro »Viaduc de Millau« og sidder med en lille opgave som ikke rigtig kan finde ud af, så håber I kan hjælpe.

Jeg har vedhæftet opgaven og vil have hjælp til at bestemme | AC|.

På figur 1 ses verdens højeste bro »Viaduc de Millau« . Broen fører over floden Tarn i  Sydfrankrig. Nogle af broens mål fremgår af figur 2.


a) Bestem | AC|

 

Tak på forhånd.

Vedhæftet fil: Opgave 1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt sinusrelationerne. Man kender to vinkler, og dermed også den tredje vinkel, samt en side.


Svar #2
16. februar 2013 af Gomar (Slettet)

Okey, men der er nemlig to formler der følger sinusrelationen:

Hvad er det for en der mest passer til figuren? For kan nemlig ikke forstår figuren.

 

Vedhæftet fil:sinusrelationen.docx

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man skal benytte sinusrelationerne i den sædvanlige form

a / sin(A) = b / sin(B) = c / sin(C)

Man kender c, A, B, og C, og man skal bestemme b, så man benytter denne del af sinusrelationerne

b = c · sin(B) / sin (C) = c · sin(B) / sin(A+B)


Svar #4
16. februar 2013 af Gomar (Slettet)

Okey, men c er jo ubekendt. så ved ikke rigtig hvad c står for.


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Længden c er oplyst i opgaven. c = |AB| = 342m .

Man benytter sædvanligvis små bogstaver for siderne og store bogstaver for vinklerne.


Svar #6
16. februar 2013 af Gomar (Slettet)

Aha okey, good. Jeg blev lidt forvirret da jeg kiggede efter dette link:

https://www.studieportalen.dk/forums/ShowFile.aspx?id=1219683


Svar #7
16. februar 2013 af Gomar (Slettet)

Jeg troede at c var 320


Svar #8
16. februar 2013 af Gomar (Slettet)

Vet at følge formlen har jeg fået b til at være 283,09m. Kan dette passe??


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Hvis du ellers har tastet de rigtige tal ind i den rigtige formel, skulle det jo være rigtigt. Det ser da rimeligt ud.


Svar #10
16. februar 2013 af Gomar (Slettet)

Jeg har nemlig indtastet de rigtig tal ind i formlen. 

Er linjestykket | AC| så bestemt nu??


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Det må man vel sige, når man har beregnet længden |AC|.


Brugbart svar (0)

Svar #12
16. februar 2013 af SuneChr

# 8 er korrekt.


Svar #13
16. februar 2013 af Gomar (Slettet)

Okey, tusind tak for hjælpen. 

Hvis du har mere tid, så vil jeg have hjælp til følgende opgave:

b) Hvor mange meter når Eiffeltårnet op over brobanen?

I en reklame for »Viaduc de Millau« ses Eiffeltårnet placeret ved broen på bredden af  floden Tarn (figur 3). Af figuren fremgår, at den øverste del af Eiffeltårnet når op over brobanen. Eiffeltårnet er 320 meter højt.

 

Min egen løsning:

Da vi har fundet |AC|, så kan vi  finde længden af højden fra C. Vi trækker denne fra 320 og så har vi svaret.

Har fået tårnets højde til 283,09 m

320-283,09=36,91m

Dvs. at tårnet når 36,91 m over brobanen.

 

Er dette rigtig nok??


Svar #14
16. februar 2013 af Gomar (Slettet)

Svar #12 - 

# 8 er korrekt.

 

Hvad går der galt??


Brugbart svar (0)

Svar #15
16. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#14

Der er ikke noget galt. Dit resultat i #8 er korrekt, om anført i #12.

Men i #13 , spm b) skal man beregne højden fra C på AB i trekant ABC. Det er |AC| , der er lig med 283,09m . Dit svar i #13 er ikke korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #16
16. februar 2013 af SuneChr

LINK

# 14   b = 283,09  m

 


Svar #17
17. februar 2013 af Gomar (Slettet)

Svar #15 - Citér
I går kl. 15:53 af Andersen11
#14

Der er ikke noget galt. Dit resultat i #8 er korrekt, om anført i #12.

Men i #13 , spm b) skal man beregne højden fra C på AB i trekant ABC. Det er |AC| , der er lig med 283,09m . Dit svar i #13 er ikke korrekt.

__________________________________________________________________

Okey fint, men hvordan skal opgave b så beregnes??


Svar #18
17. februar 2013 af Gomar (Slettet)

Svar #16 - NONSPECIFICATA
LINK

# 14   b = 283,09  m

 

Mange tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #19
17. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#18

Der er ingen grund til at gentage svarene fra de tidligere indlæg -- det er tilstrækkeligt blot at henvise til svarnummeret.

Man skal beregne højden hc på siden c = AB i trekant ABC. Man har beregnet siden b = AC og man kender vinkel A , så man kan benytte

hc = b·sin(A)


Skriv et svar til: Bestem | AC|

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.