Matematik

grænseværdi igen

17. februar 2013 af aaaa202 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Kunne godt tænke mig hjælp til at vise at for ethvert ε, kan findes et M således:
lx-log(e^x+e^-x)l<ε for alle x>M

Det er jo umiddelbart intuitivt på en måde, siden den negative eksponentialfunktion får meget lille betydning for store x. Man har I en idé til en god vurdering jeg kunne bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Se evt https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1305024

Der drejer sig om at vise, at

x - ln(ex+e-x) → 0 for x → ∞

Man har

x - ln(ex+e-x) = ln(ex) - ln(ex+e-x) = ln(ex/(ex+e-x)) = ln(1/(1+e-2x)) → ln(1/1) = 0 for x → ∞


Skriv et svar til: grænseværdi igen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.