Matematik

Hjælp til beregning

17. februar 2013 af thelight

Hej jeg har tidligere spurgt om det er rigtigt denne opgave giver 95, og fik svaret nej.



https://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:W_VsY5wP1RkJ:www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF12/Proever%2520og%2520eksamen/120903%2520htx122%2520MAT%2520A.ashx+matematik+4+kugler+skulptur&hl=da&gl=dk&pid=bl&srcid=ADGEEShmuM3aK-KJ5fqVXhTweUCkoJ70GouL6hD71Oa41iPBAJyUe9mRdx5BYWMOAfcPmXOPQSTTznTfWWyPiH7rtUcraweE-C7ZtlZxhzxoKY-YN_gxaeMi4d9s_4Bg86xQpKm2xWiH&sig=AHIEtbSqKHXk0-eSojOEi9H6px86ga5Lbg





Opgave 3,3 hvor jeg skal finde højden h. Jeg har fået det til at give 95 men det er forkert....er der nogle der helt vil vise mig hvordan man beregner højden h? Jeg ved godt at fra bunden og til A er der 25 og fra D til toppen er der 25 men det er det imellem jeg ikke kan finde ud af at regne og får til at gi omkring 46

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2013 af SuneChr

Beregn en højde i den ligesidede trekant ABC, fig. 2.

Skulpturens højde er da den beregnede højde i trekanten plus to gange kuglernes radius.


Svar #2
17. februar 2013 af thelight

det forstår jeg ikke for hvis man læser er trekanten ABC i figur 2 set fra oven???? jeg skal jo bruge højden det fra siden som er ABCD delen i gifur 3?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2013 af SuneChr

# 1  Nej, sorry.

Det er naturligvis højden i det regulære tetraeder, der skal findes og dertil lægge to gange kuglernes radius.


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. februar 2013 af mathon

 

           medianerne i en trekant deler hinanden i stykker, der forholder sig som 1 : 2 regnet fra fodpunktet


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. februar 2013 af mathon

 

                     alle medianer i den ligesidede trekant er lige store

 

                              m = (50/2)•√(3)              folkeskolens 30_60 trekant

                              m = 25√(3)

                              (2/3)m = 50•√(3)/3 = (50/√(3))

                             

                     højden h i den lodrette tonede trekant med hypotenusen 50

                              h2 + ((2/3)m)2 = 502

                              h2 + (502/3) = 502

                              h2 = 502(1 - (1/3)) = 502•(2/3)

                             h = 50•√(2/3)
 

                     højden af 3 stablede kugler:

                             H = r + h + r = 2r + h = 50 + 50•√(2/3) = 50 • (1 + √(2/3)) ≈ 90,82

 

                                        

 


Svar #6
17. februar 2013 af thelight

hvor kommer kvadratrod 3 fra ? i medianberegningrne


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. februar 2013 af mathon

i en 30_60 trekant
er
          den mindste katete lig med halvdelen af hypotenusen

          den største katete lig √(3) gange den mindste katete

      
         

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. februar 2013 af mathon

eller
for nuværende

                                 klang = hyp•sin(60º) = hyp • (√(3) / 2)


Svar #9
17. februar 2013 af thelight

ok Jeg er med på hvad m er men du skriver i den sidste linje at 2/3 m kan beregnes ved at dividere med 3 ?? skal man ikke også gange med 2 så?


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. februar 2013 af mathon

             er gjort


Skriv et svar til: Hjælp til beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.