Matematik

har brug for hjælp med at regne det ud'??

17. februar 2013 af eliat (Slettet) - Niveau: A-niveau

To linjer l: y=3/4x+9/2 og m: y=3x+1 er givet ved ligningerne

a) Bestem den spidse vinkel mellem lnje l og m.
En cirkel har centrum i punktet  (1,-1) og har linjen l som tangent.
b) Bestem en ligning for cirklen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

a) Vinklen kan bestemmes som vinklen mellem liniernes retningsvektorer, eller vinklen mellem liniernes normalvektorer.

b) Bestem afstanden r fra centrum til linien. Denne afstand vil være cirklens radius.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. februar 2013 af Andreww (Slettet)

Hvor l kan skrives som (3/4)x-y+(9/2)=0 og m som 3x-y+1=0

Normalvektorerne er så givet ved ( (3/4), -1 ) og ( 3, -1 ).


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2013 af mathon

a)

       L:  y = (3/4)x + 9/2                    med retningsvinkel VL = tan-1(3/4) = 36,9º
og
       m: y = 3x + 1
                             med retningsvinkel Vm = tan-1(3) = 71,6º               

den spidse vinkel
mellem L og m
er således
                                                          71,6º - 36,9º = 34,7º


                                                          


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. februar 2013 af mathon

b)

                                                           L:  -3x + 4y + 18 = 0

cirkelcentrums afstand til L
beregnes
af
                                                           r = dist(L,C(1,-1)) = | -3•1 + 4•(-1) + 18 | / √((-32)+42) = 11/5 = 2,2

 

                           cirkelligning
                                                           (x - 1)2 + (y+1)2 = 2,22

 

                                     


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. februar 2013 af mathon

direkte spidsvinkelberegning

                        tan(φspids) = | 0,75 - 3 | / |1 + 0,75•3 | = 0,692308

                        φspids = tan-1(0,692308) = 34,7º


Skriv et svar til: har brug for hjælp med at regne det ud'??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.