Matematik

Hjælp til ligning

18. februar 2013 af mathilde499 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa!

Jeg har prøvet at løse denne ligning på alle mulige måder, men jeg får ikke det rigtige resultat. Så er der nogen der kan hjælpe mig?

tan(30°)*x=tan(25°)*(x+34)

x skal i sidste ende give 143.

 

Håber der er nogen der kan og vil hjælpe! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2013 af peter lind

Gang parentesen på højre side ud.

Træk leddet med x på højre side over på venstre side

Sæt x ud foran en parentes.

Divider med parentesen


Svar #2
18. februar 2013 af mathilde499 (Slettet)

Hej, tak, men jeg forstår ikke hvordan jeg skal gange parantesen ud. Vil du vise mig hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2013 af hbhans (Slettet)

x*tan(30) = x*tan(25) + 34*tan(25)

x*[tan(30) - tan(25)] = 34*tan(25)

x = 34*tan(25)/[tan(30) - tan(25)]


Skriv et svar til: Hjælp til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.