Matematik
Hjælp til beregning af arealet af de 2 cirkler
Hej!
Jeg har virkelig brug for hjælp til denne opgave.
Opgaven lyder sådan her:
Funktionerne f(x) og g(x) er givet ved:
f(x)=5x3-30x2+55x-27
g(x)=-10x3+60x2-110x+63
a) Vis, at graferne for f og g skærer hinanden for x = 1, x = 2 og x = 3.
b) Beregn arealet af de to cirkler
På forhånd tak.
Svar #1
18. februar 2013 af peter lind
a) Vis at f(1) = g(1), f(2)=g(2) og f(3)=g(3)
b) Hvilken cirkler ?
Svar #2
18. februar 2013 af nielsenHTX
a) løs ligningen
f(x)=g(x)
b)
vil nok være en god at tegne det for at få lidt overblik, men
løs først g(x)=0 lad os kaldes løsningerne for a og b med a<b
bemærk at f(x)≥g(x) for x∈[1,2] og g(x)≥f(x) for x∈[2,3]
den ene "cirkel" har så arealet
1∫a(f(x)-g(x))dx+a∫bf(x)dx+b∫2(f(x)-g(x)dx+|a∫bg(x)dx|
den anden har arealet
2∫3(g(x)-f(x)dx
Skriv et svar til: Hjælp til beregning af arealet af de 2 cirkler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
