Matematik
Differential ligning
02. oktober 2005 af
Misser (Slettet)
Hej...
Jeg har en ligning g(x). og skal bestemme en ligning for hver af de tangenter, der har hældning 3.
Har regnet g'(x) ud og sagt g'(x)= 3. Og så fik jeg x værdierne 0,51 og -2.
Er bare i tvilv om hvordan jeg finder b.
for hvis jeg sætte ind i ligningen b=y-ax. Hvad er så y for et tal, og hvad er x for et tal? er lidt i tvivl om hvad jeg skal sætte ind.
Håber nogle vil hjælpe..
På forhånd Tak
Jeg har en ligning g(x). og skal bestemme en ligning for hver af de tangenter, der har hældning 3.
Har regnet g'(x) ud og sagt g'(x)= 3. Og så fik jeg x værdierne 0,51 og -2.
Er bare i tvilv om hvordan jeg finder b.
for hvis jeg sætte ind i ligningen b=y-ax. Hvad er så y for et tal, og hvad er x for et tal? er lidt i tvivl om hvad jeg skal sætte ind.
Håber nogle vil hjælpe..
På forhånd Tak
Svar #1
02. oktober 2005 af Romulus (Slettet)
Du har fundet x-værdierne (0,51 og -2), nu finder du de sammenhørende y-værdier ved at indsætte x-værdierne i g(x).
Når du har fundet y-værdierne er opgaven rimelig simpel: du har a (hældningen), x-værdierne og y-værdierne. Disse værdier indsættes i ligningen: b = y-ax
Når du har fundet y-værdierne er opgaven rimelig simpel: du har a (hældningen), x-værdierne og y-værdierne. Disse værdier indsættes i ligningen: b = y-ax
Skriv et svar til: Differential ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
