Matematik

Nulpunkter i en linelær funktion

19. februar 2013 af Dalsgaard1 (Slettet)

Jeg skal til terminsprøve og er ved at forberede mig, men jeg gået lidt i stå. Har fået et spørgsmål som lyder sådan: Fortæl om den lineære funktions nulpunkt, aflæsningen af det samt beregning gennem f(x)=0. Fortæl også om løsning af andre ligninger af første grad. (papir/CAS).

Nogen der kan hjælpe med det, eller bare noget af det? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2013 af SuneChr

y = ax + b  ⇔  x = (y - b) / a

f(x) = 0  vil sige  y = 0 .  Nul-punktet er da  x0 = - b / a    .


Svar #2
19. februar 2013 af Dalsgaard1 (Slettet)

Da jeg ikke er helt så matematisk, er det ikke helt så let for mig at gennemskue uden lidt forklaring :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2013 af 123434 (Slettet)

F.eks y=2x+5

Hvad hvis man sætter 0 ind

Er dens nulpunkt ikke 0,5?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. februar 2013 af Caroline107 (Slettet)

En funktions nulpunkt, er der hvor grafen skærer x-aksen. der hvor grafen skærer x-aksen, er y's værdi 0. Så for at regne det ud, skal du indsætte 0 i stedet for y, og isolere x. når du har gjort det, har du det sted på x-aksen, hvor grafen skærer. Håber det kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. februar 2013 af 123434 (Slettet)

4# Er det rigtigt?

y=2x+5's nulpunkt

0=2x+5

-5=2

-2,5

 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det kan aldrig være korrekt at skrive

-5 = 2 .

Det skal være

-5 = 2x , hvoraf

x = -5/2


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. februar 2013 af 123434 (Slettet)

 y=2x+5's nulpunkt bliver -2,5?


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. februar 2013 af LeonhardEuler

#7

Ja, det er korrekt


Skriv et svar til: Nulpunkter i en linelær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.