Matematik
approksimerende 1. gradsp.
02. oktober 2005 af
Misser (Slettet)
Hej..
Nogle der vil hjælpe med en lille opgave.
jeg har en funktion f(x) = kvadratrod x.
Så har jeg bestemt ligning for tangenten for f i punktet (100,10) til y = 0,05x + 9,5.
Hvordan finder jeg så det approksimerende førstegradspolynomium til f(x) i punktet (100,10), som betegnes p(x).
Nogle som ved det?
Nogle der vil hjælpe med en lille opgave.
jeg har en funktion f(x) = kvadratrod x.
Så har jeg bestemt ligning for tangenten for f i punktet (100,10) til y = 0,05x + 9,5.
Hvordan finder jeg så det approksimerende førstegradspolynomium til f(x) i punktet (100,10), som betegnes p(x).
Nogle som ved det?
Svar #1
02. oktober 2005 af Einstein_15 (Slettet)
#0
Er du sikker på at ligningen er 0,05x+9,5?
Mine beregniner giver nemlig 0,05x+5. Tjek lige en ekstra gang..
Er du sikker på at ligningen er 0,05x+9,5?
Mine beregniner giver nemlig 0,05x+5. Tjek lige en ekstra gang..
Svar #2
02. oktober 2005 af Einstein_15 (Slettet)
Anyway du finder p(x) ved at indsætte 100 i ligningen som jeg foreslog dig i #1. Det giver y=10. Indsæt så 100 i den oprindelige funktion, sqrt(x), det burde også give y=10.
Svar #3
02. oktober 2005 af Misser (Slettet)
Okay..Mange tak.. men hvis man så skal finde forskriften for p(x), så bliver den jo også 0,05x + 5..ikk?
Skriv et svar til: approksimerende 1. gradsp.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
