Matematik

Tangent til en ligning

19. februar 2013 af LeonhardEuler - Niveau: A-niveau

Funktion f er givet ved

f(x)=x+ 4x- 2x - 1

 

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(2,f(2))

 

Er resultatet ikke f(x)=26x - 33


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Beregn f(2) og f '(2) og indst i tangentligningen.

Det er rigtigt ud.


Svar #2
19. februar 2013 af LeonhardEuler

Det er også det jeg har gjort, jeg skulle bare være sikker på at jeg ikke har regnet forkert. Jamen tak for hjælpen ;D


Svar #3
19. februar 2013 af LeonhardEuler

Kunne du ikke lige hjælpe med denne her:

En funktion f er bestemt ved f(x)=5x4+ex

Bestem den forskrift for den stamfunktion til f, hvis graf går gennem punktet P(0,10)

Jeg har prøvet at finde stamfunktioner, men ikke med eKunne du ikke vise formelen eller regnemetoden? 


Svar #4
19. februar 2013 af LeonhardEuler

F(x)=x5+ex+K

10=05+e0+K

11=K

 

Er dette rigtigt?


Svar #5
19. februar 2013 af LeonhardEuler

Nej K=9 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. februar 2013 af papas (Slettet)

rigtigt

 


Skriv et svar til: Tangent til en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.