Matematik

Argumentere for en lige funktion

20. februar 2013 af BørgeD1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har brug for hjælp til opgaven her

f(x) = 7x * (cos(x)-3x^2)/x^5+x^3

Argumenter for at der er tale om en lige funktion?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2013 af SuneChr

Er der symmetri, m.h.t. en lodret akse, x = x0 , så

f(x0 + x) = f(x0 - x)      for alle x i definitionsmængden ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Der er formodentlig tale om funktionen

For en lige funktion gælder der, at

f(-x) = f(x)   for alle x.

Benyt, at funktionen cos(x) er en lige funktion, og at x opløftet i en lige potens er en lige funktion.


Skriv et svar til: Argumentere for en lige funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.