Matematik

Mac-Hjælp til differentiere

20. februar 2013 af Emmer1000 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg har en Mac-computer, dvs. at jeg ikke kan bruge wordmat til at løse mine ligninger. Det er vildt bøvler, og jeg ville høre om der var nogen, der kunne hjælpe mig med at differentiere denne ligning:-x^3+ 30*x^2-192*x – 30

Jeg får det selv til:

-3x^2*2x*1 

Men er det rigtigt?

Går i 2.g nu og har klaret mig nogenlunde uden wordmath, men tror desværre ikke at jeg kan klare mig uden det ret længere. Selvom jeg kun har mat på B-niveau, og afslutte det i år, kan jeg ikke leve uden.

Jeg har også overvejet at installere Windows på min mac, men har ikke pengene til det.
Derudover tilbyder min skole at installere en form for Windows på min Mac, men det ken jeg kun benytte, når jeg er logget på skolens net. Dvs. at det kan jeg overhovedet ikke bruge herhjemme. Er der nogen der har forslag til hvordan jeg løser mit matematik problem, eller nogen der kender til et hjælpeprogram, der god til at differentiere eller til at finde rødder?

Med venlig hilsen


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du har ikke differentieret korrekt. Benyt den generelle formel

(a·xn)' = a·n·xn-1

på hvert led i funktionen.


Svar #2
20. februar 2013 af Emmer1000 (Slettet)

 

 

#1


-3x^2+30*x-192*x

 

er det rigtigt?


Svar #3
20. februar 2013 af Emmer1000 (Slettet)

-3x+30x^29-192x^191 

Eller sådan?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Forslaget i #3 er helt ude i hampen.

Forslaget i #2 er kun forkert i de to sidste led.

Benyt formlen i #1

For eksempel leddet 30x2 :

(30x2)' = 30·2·x2-1 = 60x

Prøv nu selv at differentiere færdig.


Svar #5
20. februar 2013 af Emmer1000 (Slettet)

Ja, kan godt se det nu. Okay, har prøvet igen

-3x^2+60x-192x 


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej, det sidste led er stadig forkert. Det sidste led i funktionen er af 1. grad og det differentieres jo til en konstant.


Svar #7
20. februar 2013 af Emmer1000 (Slettet)

-3x^2+60x-192 


Brugbart svar (1)

Svar #8
20. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, det er korrekt.


Svar #9
20. februar 2013 af Emmer1000 (Slettet)

Tusind tak for tålmodigheden og hjælpen ! :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. april 2013 af Sarah3456 (Slettet)

Er der nogen der lige hurtigt kan hjælpe mig med at differentiere funktionen f(x)=5*2^x-x 

 

På min lommeregner får jeg følgende resultat, men synes det ser forkert ud: f`(x)=5*ln(2)*2^x-1 

 


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Din lommeregner er korrekt. Benyt, at 2x = eln(2)·x , og at (ekx)' = k·ekx .


Skriv et svar til: Mac-Hjælp til differentiere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.