Fysik

kan i svare mig på om dette er rigtigt

20. februar 2013 af michael34 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg er i tvivl om jeg har regnet denne opgave rigtigt 
hvis der er nogen der kunne svare mig på om det er rigtigt regnet ud ville det være rart 

En bil kører med hastigheden 65 km/h. Bilen bremser, således at størrelsen af dens acceleration er a = 5,5 m/s2.

1. Hvor lang tid går der, før bilen holder stille.?

jeg omregner de 65 km/h til m/s 65/3,6 = 18,055 m/s

v = a * t <=> t = a * v  

t = 5,5 m/s2 * 18,055 m/s = 99,3025 s

t = 99,3025 s

 

2. Find bremselængden

s = (1/2) * a * t2 + vo * t + so

s = (1/2) * 5,5 * 99,30252 + 0 * 99,3025 + 0 = 273,081875 

 

på forhånd tak :) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. februar 2013 af aatgsue (Slettet)

den første ser fuldstændig rigtig ud, kan huske at jeg har regnet på noget lign. engang :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#0

Resultatet i 1. er helt forkert. t = a·v følger ikke af v = a·t.

1. Regnestykket ser således ud: opbremsning med konstant acceleration:

v = v0 + at = 0 ⇒ t = -v0/a = -18,055m/s / (-5,5m/s2) = 3,28s

Da resultatet i 1. er forkert, er resultatet i 2. også forkert.

2. Bremselængden s: i gennemsnit køres med den konstante hastighed v0/2 i tiden t = 3,28s, så bremselængden er

s = (1/2)·v0·t = 0,5·18,055m/s · 3,28s = 29,63m


Skriv et svar til: kan i svare mig på om dette er rigtigt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.