Fysik

en bil standser

21. februar 2013 af cicis (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej jeg har den her opgave som jeg har bøglet med et godt stykke tid, men kan ikke rigtig finde ud af den.

http://s4.postimage.org/4tefgzml9/opg.png

 

tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Bevægelse med konstant acceleration a:

s = (1/2)at2 + v0·t + s0

Her kan man regne tiden fra starten af opbremsningnen, så s0 = 0 .

For hastigheden har man

v = v0 + at

Opbremsningen er tilende, når v = 0 , dvs bremsetiden er

t0 = -v0/a ,

hvorfor bremselængden er

sb = (1/2)a·t02 + v0·t0 = (1/2)·a·v02/a2 -v02/a = -(1/2)·v02/a , og dermed

a = -(1/2)·v02/sb .

Indsæt de kendte størrelser (vær opmærksom på enhederne) til beregning af a.


Svar #2
21. februar 2013 af cicis (Slettet)

a=-(80/3,6)2 m/s^22 = -493,8 m/s^22 = -50,3g

T = -b/a

T=-80/-493,8m/s^2

T=0,162s

 

F = m·a

F=680kg*-50,3g=-34204

 

ved ikke om det er rigtigt


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du bør skrive udtrykket for a korrekt (med faktoren (1/2) . Du har vist beregnet det korrekt.

Bremsetiden er så

t0 = -v0/a = 0,045s

Du glemmer her at omregne v0 fra km/t til m/s .

Din beregnede kraft er angivet uden enhed.

Kraften er |F| = m·|a| = 680kg·493,8m/s2 = 3,36·105 N .

Jeg forstår ikke, hvorfor du omregner a til enheder af tyngdeacceleationen g.


Svar #4
21. februar 2013 af cicis (Slettet)

jeg siger tusind tak for din hjæp !!! :D


Skriv et svar til: en bil standser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.