Fysik

Frit fald med luftmodstand

21. februar 2013 af gymelevv (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :)

Jeg sidder og skal skrive en fysikrapport om "Det frie fald med luftmodstand". Jeg skal således skrive et teoriafsnit, hvortil min lærer har bedt om følgende:

Brug Newtons 1., 2. og 3. lov (alle skal anvendes) til at argumentere for at den resulterende kraft Fres er summen af tyngdekraften FT og luftmodstandskraften Fmod:
Fres = FT + Fmod

og at der gælder at:

Fres = 0 N

når grafen over stedfunktionen som funktion af tiden, (t, s) er retlinet.

Jeg har sporet mig lidt ind på det, men har lidt problemer med formuleringen af argumentationen. Især Newtons 3. lov, har jeg svært ved at koble på et frit fald med luftmodstand.

Jeg håber, at der er nogen der kan hjælpe :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. februar 2013 af peter lind

Fres = 0 gælder ikek i almindelighed. Den må forudsætte at luftmodstanden er blevet så stor at bevægelsen er med konstant hastighed.

Jeg synes også det er lidt problematisk at medtage 3 lov. Du kan da skriv at det betyder at legemet også tiltrækker jorden med en lige så stor modsat rettet kraft. Jorden er bare så tung at hastighedsændringen er helt umålelig. Tilsvarende kan du skrive at legemet påvirker partiklerne i luftenmed en lige så stor kraft som gnidningsmodstanden og det får luften til at vige for det fallende legeme


Svar #2
21. februar 2013 af gymelevv (Slettet)

Fantastisk! Tak for dit svar.

Ville du bare liste Newtons love op og argumentere herefter, eller er der en logisk rækkefølge at liste argumenterne op på? Altså medfører en opfyldelse den ene lov også en opfyldelse af en anden eller hvordan?


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. februar 2013 af peter lind

Den centrale er den anden lov. Jeg vil sætte det sammen med en diskussion om kræfterne på legemet


Svar #4
21. februar 2013 af gymelevv (Slettet)

Det lyder fornuftigt. Tusind tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. april 2014 af theveya (Slettet)

Det er ikke sådan du har rapporten, så at man kan se den, da jeg selv er igang med at skrive om det *?:9


Skriv et svar til: Frit fald med luftmodstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.