Matematik

differential ligning

23. februar 2013 af Jakob9 (Slettet)

Hej sidder lige fast med denne opgave.

 

bestem den løsning til differentialligingen der går gennem (a,b) når dy/dx= x    (a,b) = (1,2) ???


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. februar 2013 af peter lind

Det er en almindelig integration, hvor integrationskonstanten bestemmes af y(1) = 2


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. februar 2013 af lfdahl (Slettet)

y' = x ⇒ ∫dy = ∫xdx + c ⇒ y = (1/2) x2 +c 

Betingelsen: y(1) = 2 betyder, at c kan bestemmes (jfr. #1):

2 = (1/2) 12 + c ⇒ c = 2 - 1/2 = 3/2


Svar #3
23. februar 2013 af Jakob9 (Slettet)

så den vil komme til at hedde 1/2x2 + k

k= 3/2


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. februar 2013 af lfdahl (Slettet)

Ja


Skriv et svar til: differential ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.