Matematik

Trigonometriske funktioner

02. oktober 2005 af blakdor (Slettet)
Er der nogen der vil hjælpe mig med to opgaver ?

1)En funktion er bestemt ved

f(x)= 1 - cos(x), x E (0;2Pi)

Løs ved beregning ligningen f(x)= 1/2

2)Løs ved beregning ligningen Sin(x)= 0,8, x E(0;2Pi).

jeg ved ikke hvordan de skal løses, er der nogen der har nogle forslag.

på forhånd tak.

vh. blakdor

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2005 af sigmund (Slettet)

ad 1) Vi har f(x)=1/2 => 1-cos(x)=1/2 <=> cos(x)=1/2. For hvilke x er det sidste opfyldt?

ad 2) For hvilke x er sin(x)=0.8 opfyldt?

Svar #2
02. oktober 2005 af blakdor (Slettet)

1) Hvad skete der med 1-tallet i
1 - cos(x)?

2)
x = Sin^-1(0,8) = 0,9273
og X = pi- 0,9273 = 2,2143

ikke osse?






Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2005 af sigmund (Slettet)

ad 1) 1-cos(x)=1/2 <=> cos(x)=1-1/2=1/2. Ikke sandt?

ad 2) Jo, svaret er korrekt (med fire decimaler): x=0.9273 og x=2.2143.

Svar #4
02. oktober 2005 af blakdor (Slettet)

okay jeg ved godt hvad du gjorde, du rykkede cos(x) til ventre, og så o,5 til højre.

1) X = cos^-1(0,5)= 1,0472
X = 2pi - 1,0472 = 5,2360

undskyld, jeg tænkte mig ikke om.
tak for hjælpen.

vh. blakdor

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. oktober 2005 af sigmund (Slettet)

#4: Det ville være bedre at sige: x=pi/3 og x=5pi/3.
Og ja, jeg rykkede cos(x) til højre og 1/2 til venstre. Dog ville det være mere korrekt at sige at jeg lægger cos(x) til på begge sider, og trækker 1/2 fra på begge sider.

Skriv et svar til: Trigonometriske funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.