Fysik

hjælp til opgave

23. februar 2013 af hellesin (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! er der nogen der kan hjælpe med med denne opgave:

En dreng står med højde fod og skubber sig igang med den ene fod.
Under bevægelsen påvirker drengen underlaget med en kraft. Grafen viser, hvordan størrelsen F af den vandrette del af denne kraft, varierer som funktion af tiden t efter starten. Mens skateboardet ruller, er det også påvirket af en konstant gnidningskraft med størrelsen 20N.
Den samlede masse af dreng og skateboard er 40kg.
 

a) Bestem en værdi for drengens fart efter 1,6 s.

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. februar 2013 af Inky2 (Slettet)

Der er to relevante kræfter på drengen: gnidningskraften og fremdriften. De er i hver sin retning, så hvis fremdriften er positiv, er gnidningskraften negativ. Læg disse sammen og du har den resulterende kraft, som du kan tegne ind på graften. Er det en graf med lige linjer, burde det ikke være så svært. Arealet under graften fra tiden 0 s til 1,6 s er da kraft gange tid. Vi ved at kraft er masse gange acceleration (F=m*a), og at fart er acceleration gange tid (v=a*t), så du burde selv kunne finde hastigheden derudfra.

Spørg bare hvis jeg skal forklare noget bedre :)


Svar #2
24. februar 2013 af hellesin (Slettet)

Altså jeg har fundet F ved at sige:

F=0,6s ·130N+(1,4s-1,2 s)·120N=102.

herefter ved jeg ikke hvad jeg skal gøre


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. februar 2013 af Inky2 (Slettet)

#2

Newon (N)er en enhed for kraft, så du finder ikke kraften ved, at gange med sekunder (s). Det kan godt være, du i virkeligheden har fået impulsen (p=mv), der også er brugbar, men hvordan er du kommet frem til dine tal?


Skriv et svar til: hjælp til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.