Kemi

Osmotiske tryk

24. februar 2013 af Bladlus (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg skal bestemme det osmotiske tryk ud fra følgende oplysninger: 

En opløsning består af 24,6 g C3H8O3 i 250,0 mL på 278 K.

Det osmotiske tryk = MTR hvorved R = 0,08206*atom/mol*K

MC3H12O3 = 12,01*3 + 1,008*8 + 16*3 = 92,094 g/mol

Det er så nu mit problem kommer når jeg sætter værdierne ind i formen:

Det osmotiske tryk = 92,094*278* R? 

Værdien for R driller rigtig meget, da jeg ikke helt ved hvad der skal indsættes på atom/mol i R = 0,08206*atom/mol*278.

Facit siger 26,1 atom.

Tak på forhånd.

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. februar 2013 af ansigtet (Slettet)

nej værdien for R er det du skriver atom/mol*K

og her skal du ikke indsætte den temperatur da det er enheden på R og ikke en "formel"

 

osmotiske tryk=92,094g/mol * 278K * 0,08206*atm/mol*K

derved går kelvin og kelvin ud med hinanden  men din MC3H12O3 = 12,01*3 + 1,008*8 + 16*3 = 92,094 g/mol burde så være: 12,01*3+1,008*8+15,999*3=noget med 60,39 g/mol (regner i hoved så du burde lige tjekke efter)

 

R= atm ikke atom


Svar #2
24. februar 2013 af Bladlus (Slettet)

Tak for info omkring K. Det giver bedre mening nu!

MEN det kommer stadig ikke til at passe med M. Det giver netop 92,094 g/mol - tallene kommer jo fra det periodiske system. Resultatet kommer i hvert fald til at give alt for meget.


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. februar 2013 af mathon

 

                                              posmo = R • T • cosmo

 

............

             R = 0,082058 atm·L/(mol·K)


Skriv et svar til: Osmotiske tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.