Matematik

Fordoblingstiden for Kinas BNP

25. februar 2013 af lglgmama (Slettet) - Niveau: C-niveau

Kina har i en årrække oplevet stor økonomisk vækst. Udviklingen i Kinas brutto- nationalprodukt (BNP) kan for en periode før finanskrisen med tilnærmelse beskrives  ved modellen y= 726*1,115^x, hvor x er antal år efter 1995, og y er Kinas BNP, målt i milliarder dollars.

Bestem fordoblingstiden for Kinas BNP 


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. februar 2013 af 123434 (Slettet)

T2=in(2)/in(726)?


Svar #2
25. februar 2013 af lglgmama (Slettet)

#1 

Er det ikke T2 = log (2)/log(1,115) i stedet for? 

 


Brugbart svar (2)

Svar #3
25. februar 2013 af LeonhardEuler

T2= Log(2)/Log(a)

el.

T2=In(2)(In(a)

 

a=1,115

 

Det er korrekt #2

og det er forkert #1


Svar #4
25. februar 2013 af lglgmama (Slettet)

Tak skal du have ;)


Brugbart svar (2)

Svar #5
25. februar 2013 af LeonhardEuler

Så lidt. Men lavede en lille fejl:


T2= Log(2)/Log(a)

T2=In(2)/(In(a)

Glemte at skrive divisions tegnet på nr. 2.


Brugbart svar (1)

Svar #6
25. februar 2013 af 123434 (Slettet)

Undskyld

F(x)=b*a^x

f(x)=726*1,115^x

Så jo den kommer til at hedde:

T2=In(2)/In(1,115)

 

 


Skriv et svar til: Fordoblingstiden for Kinas BNP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.