Kemi

Udregn pH og [OH-]

25. februar 2013 af laura122 (Slettet) - Niveau: B-niveau

I en 0,0257 M HCL opløsning er [H3O+]=0,0257 M.

Beregn opløsningens pH.

Beregn [OH-]

 

Jeg har prøvet at indsætte i formlen:

pH=-log[H3O+] , men der får jeg det til 3,66 - og det skal helst give 1,59.


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. februar 2013 af joak0575 (Slettet)

Metoden til at regne pH er rigtig, tjek din udregning


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. februar 2013 af joak0575 (Slettet)

Med hensyn til opgave 2:

så ved du at:

14=pH+pOH 

og at:

pOH=-log[OH-]


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. februar 2013 af fafdsafasd (Slettet)

pH er givet ved -log[H3O+] / M, hvorfor din udregning er korrekt. Jeg får, ved

 

   pH = -log(0,0257 M) / M = 1,59007

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. februar 2013 af fafdsafasd (Slettet)

I opgave 2 bliver bedt om at beregne den aktuelle koncentration af hydroxidioner, [OH-]. Det vides, at vands ionprodukt (i desstilleret vand, ved 25 grader, vel og mærke) er givet ved

    Kv = [OH-] · [H3O+] = 1 · 10-14 M2

 

du kender koncentrationen af [H3O+], altså 0,0257 M, hvilket tillader at du kan opstille

    [OH-] · [H3O+] = 1 · 10-14 M2 → [OH-] = 1 · 10-14 M2 / [H3O+]

 

således at den aktuelle koncentration af hydroxidioner givet ved forholdet mellem vands ionprodukt og den aktuelle koncentration er oxoniumioner

    [OH-] = 1 · 10-14 M2 / 0,0257 M

   

   

 

 


Skriv et svar til: Udregn pH og [OH-]

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.