Matematik

Matematik 1.G

03. oktober 2005 af kim19 (Slettet)
Jeg håber at der er en der kann hjælpe mig med de her 2.

2a + 3b + (4a - 5b) = ?

-(-x+y)y+2y(-y+2x) = ?



Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2005 af allan_sim

#0.
Kom med dine egne forslag, så ser vi gerne på dem.

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

Stykke 1:

En plus parentes kan bare slettes uden videre. [+(a+b) --> a+b]

Stykke 2:

Ved en minus parentes ændres alle fortegn inde i parentesen. [-(a+b-c) --> -a-b+c]

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

2a + 3b + (4a - 5b)=

2a + 3b + 4a - 5b =
(Idet at plus parentesen blot kan ophæves.)

2a + 4a + 3b - 5b=

6a - 2b

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2005 af Epsilon (Slettet)

Lad nu lige spørgeren svare selv, som Allan har skrevet i #1.

//Epsilon

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. oktober 2005 af jacobberget (Slettet)

2a + 3b + (4a - 5b)
Du ved at + paranteser er ligegyldige, og ophæver herfor denne - derefter lægger du bare sammen. Og hvis du ikke forstår det så se det som at du har 2 ananas, 3 bananer, 4 ananas og skylder 5 bananer væk.

-(-x+y)y+2y(-y+2x)
Minus-paranteser gør at der skiftes fortegn inde i parantesen, hvorefter denne kan ophæves.
y og 2y skal ganges ind i paranteserne.

Svar #6
03. oktober 2005 af kim19 (Slettet)

Tak alle sammen, jeg sad længe med det, men har nu endlig fundet ud af det. 2x-10
-------
8x +20

den har jeg rigtig svært ved, ved ikke engang hvordan jeg ska komme igang med at løse den.

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. oktober 2005 af Mester_Bean (Slettet)

Du kan jo lave tælleren og nævneren om til faktorer. Dvs. finde et tal der både går op i 2x og i 10, og sætte det ud for parantes. Og det samme gør du ved tælleren!

Det er ihverfald en mulighed for at komme videre

Brugbart svar (0)

Svar #8
03. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

2x - 10
_______

8x + 20


Tja... Tælleren kan reduceres til 2x/2 - 10/2 = x-5

På samme måde kan nævneren reduceres...

Skriv et svar til: Matematik 1.G

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.