Matematik

Hjælp til matematik aflevering!

28. februar 2013 af Tanjapi (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har en aflevering, som jeg skal aflevere til næste uge. 

Opgave 1 

Antallet af internetbutikker er i de senere år vokset med 40% om året, og denne udvikling forventes at ville fortsætte. I 2006 var der 7700 internetbutikker. 

A) Opstil en formel, der beskriver sammenhængen mellem antallet af internetbutikker og antal år efter 2006. 

B) I hvilket år forventes antallet af internetbutikker at nå op på 25000? 

 

Opgave 2

Den årlige opsætning å¨spil i Danmark kan for en periode 2000-2004 med tilnærmelse beskrives ved modellen  

y=2.5x + 10.5 hvor y er omsætningen, målt i mia.kr., og x er antal år efter 2000. 

A) Hvad fortæller tallene 2.5 og 10.5 om omsætningen på spil? 

B) Bestem omsætningen i 2005 ifølge modellen. Kommenter modellen, når det oplyses, at omsætningen i 2005 var 26.8 mia.

 

Opgave 3 

I året 2003 blev der konstateret 1222 tilfælde af modermærkekræft i Danmark. Ide følgende år voksede antallet af konstaterede tilfælde med 5.5% om året. 

A) Benyt oplysningenerne til at opstille en model, der beskriver udviklingen i antallet af konstaterende tilfælde af modermærkekræft i årene efter 2003. 

B) I hvilket år vil antallet af konstaterede tilfælde af modermærkekræft være 2100, hvis udviklingen forsætter? 

 

Opgave 4  

Grafen for en lineær funktion y=ax+b går gennem punkterne (-6,2) og (2,8). 

A) Bestem tallene a og b. 

 

Opgave 5 

Statrens samlede indtægter fra boligejerne kan for de seneste år med god tilnærmelse beskrives ved følgende lineære model: S=1.82x+0,50, hvor x betegner antal år efter 2000, og S betegner statens boligindtægter, målt i mia.kr. 

A) Bestem statens boligindtægter i 2008 ifølge denne model. Hvad fortæller tallet 1,82 om udviklingen i statens boligindtægter? 

B) I hvilket år kommer statens boligindtægter over 19 mia. kr., hvis udviklingen fortsætter? 

 

Opgave 6

Vejdirektorater opgør hvert år trafikken på udvalgte motorvejsstrækninger. I 1996 var årsdøgnstrafikken på Køge Bugt motorvejene 80000 (dvs. der var gennemsnit 80000 køretøjer pr. døgn). I perioden 1996-2005 voksede årsdøgnstrafikken på denne mortor med god tilnærmelse med 2460 om året. 

A) Opstil en model for udviklingen i årsdøgnstrafikken på Køge Bugt motorvejen. 


Brugbart svar (3)

Svar #1
28. februar 2013 af SuneChr

Læs betingelserne, hvis du ikke er bekendt med dem.

L I N K  og dette  https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1283485


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. februar 2013 af 123434 (Slettet)

opgave 1. Du skal vel have gang i eksponentialfunktionen?

Et bud:

a )y=7700*0,4^n

n=år

25000=7700*0,4^n

 

 


Svar #3
02. marts 2013 af Tanjapi (Slettet)

Ja det skal jeg og ved at opgave 1 og opgave 3 ligner meget hinanden. Når jeg får den opstillet den sådan, så kan jeg godt opgave 3 :)


Skriv et svar til: Hjælp til matematik aflevering!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.