Kemi

Hurtig hjælp til lightergas!

28. februar 2013 af NatachaS (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle I kloge hoveder. :-) 
Jeg sidder i en lidt presset situation, da jeg her 19.30 skal aflevere en rapport omkring lightergas. 

Jeg sidder med den aller sidste opgave, som jeg faktisk ikke helt forstår hvordan jeg skal regne ud!

7. Vi antager, at der er 10 mL flydende gas i lighteren og at den har en densitet på 0,58 g/mL. Hvor mange liter vil gassen fylde ved 20 °C og et tryk på 1 atm?

8. Hvad ville trykket være i en fyldt lighter (10 mL), hvis gassen ikke var fortættet til en væske?

- det er opgave 8 jeg skal lave, men tænkte at 7'eren havde lidt ''baggrundsviden''.

Dette er mine udregninger til opgave 7: 0 ? = 273 K

antal kelvin: 273 K+20=293 K
n=den tidligere fundne værdi
1 atm=101325 Pa
1 bar=?10?^5  Pa
antal bar:101325Pa/(?10?^5  Pa)=1,01325 bar
V=(0,00892901 mol*0,0831 (L*bar)/(mol*K)*293 K)/(1,01325 bar)=0,214563371 L

Altså vil gassen fylde 0,21 liter.


 


Skriv et svar til: Hurtig hjælp til lightergas!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.