Matematik

Funktion er givet ved: f(x)=2*e^x+1

28. februar 2013 af Huskumsnusk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan skal denne ligning differentieres?:

f(x)=2*e^x+1


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. februar 2013 af ChemistryIsKey

Funktionen er

     f(x) = 2ex + 1

Ved at benytte konstantreglen på første led og med dit kendskab til, at (ex)' = ex kan du skrive

     f'(x) = 2ex

Det andet led går væk, at alle konstanter differentieret giver 0 :)


Svar #2
28. februar 2013 af Huskumsnusk (Slettet)

Tak!!


Svar #3
28. februar 2013 af Huskumsnusk (Slettet)

Når jeg så skal finde ligningen for tangenten til grafen for f i punktet P(0,(0))

skal man så sætte 0 ind på x's plads i ligningen f'(0)=2*e^0 ??


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. februar 2013 af ChemistryIsKey

Tangenten til funktionen

     f(x) = 2ex + 1

hvor den afledede funktion er givet ved

     f'(x) = 2ex

i punktet

     P(x0 , f(x0)) = (0 , f(0)) = (0 , 3)

Findes ved brug af tangentligningen

     y = f'(x0)(x - x0) + f(x0)

Du finder de ukendte størrelser ved

     f(x0) = f(0) = 2e0 + = 2 · 1 + 1 = 3

     f'(x0) = f'(0) = 2e0 = 2 · 1 = 2

Nu indsætter du størrelserne i tangentligningen og får

     y = 2(x - 0) + 3

     y = 2x + 3

Herved er tangentens ligning i punktet P(0 , 3) på f(x)

      y = 2x + 3

:)


Skriv et svar til: Funktion er givet ved: f(x)=2*e^x+1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.