Matematik

Hjælp til to opgaver!

28. februar 2013 af la87 (Slettet)

Jeg har to opgaver som jeg ikke rigtig kan løse så håber nogle kan hjælpe mig:

 

Opgave 1)

En trekant har vinkelspidserne A(-2,29), B(8,3) og C(5,10)

a) Bestem en ligning for siden c

b) bestem længden af hc

 

Opgave 2)

To punkter A og B har koordinaterne (4,5) og (1,x), hvor x er ubekendt:

a) Bestem x, når IABI =5

 

Håber der er nogle, der kan hjælpe mig.

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

1) a) Siden c går gennem de to punkter A og B.
b) Længden af højden hc er lig med afstanden fra punktet C til linien gennem A og B.

2 a) Beregn længden af vektoren AB , dvs |AB| udtrykt ved x. Løs så ligningen |AB| = 5 .


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. februar 2013 af peter lind

a) Du skal finde ligningen for en linje, der går gennem A og B

b) Brug afstandsformlen afstand mellem et punkt og en linje givet ved dens ligning. Punktet skal være C og ligningen, er den der findes i spørgsmål a

 

Opgave 2  Find vektor AB og løs ligningen AB2 = 25


Svar #3
28. februar 2013 af la87 (Slettet)

Kan du komme med nogle eksempler. Har ikke rigtig forstået det.


Svar #4
28. februar 2013 af la87 (Slettet)

a) Jamen hvordan finder jeg ligningen for linjen?


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Bestem liniens hældningskoefficient ud fra de to punkter, og benyt så det ene punkt til at bestemme b, for ligningen

y = ax + b .

Du kan helt sikkert finde formlerne hertil i din bog.


Brugbart svar (1)

Svar #6
02. marts 2013 af mathon

Opgave 1)

En trekant har vinkelspidserne A(-2,29), B(8,3) og C(5,10)

a) Bestem en ligning for siden c

 

         benyt to-punktsformlen
                                                            y - y1    y2 - y1   3 - 29
                                                           ------- = ------- = -------- = -2,6
                                                            x - x1    x2 - x1   8 - (-2)

         hvoraf
                                                           y - 29 = -2,6•(x-(-2))

                                                           2,6x + y - 23,8 = 0
                                  
         
                                                          
                                              


                                       

 

                                     


Brugbart svar (1)

Svar #7
02. marts 2013 af mathon

opgave 1 fortsat

b) bestem længden af hc = bestem C's afstand fra linjen

                      m:    2,6x + y - 23,8 = 0          indeholdende linjestykket AB

   

    hvoraf
                                                                 | 2,6•5 + 10 - 23,8 |         0,8
                              hc = dist(m,C(5,10)) = ------------------------ =  ---------- = 0,29
                                                                        √(2,62 + 1)           2,78568


Brugbart svar (1)

Svar #8
02. marts 2013 af mathon

Opgave 2)
                       brug den kvadrerede punktafstandformel


                                        52 = (1-4)2 + (x-5)2

                                                      (x-5)2 = 16 = 42

                                         |x-5| = 4

                                            x = 1   v   x = 9
 


Skriv et svar til: Hjælp til to opgaver!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.