Matematik

Ligning

03. oktober 2005 af LarsUlri (Slettet)
Nogen der kan hjælpe mig med denne ligning:

(4x-2)/3 = ½(x+3) ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2005 af appelsinus (Slettet)

Du kan jo starte med at gange ½ ind i parentesen, og derfter gange igennem med 3.

Svar #2
03. oktober 2005 af LarsUlri (Slettet)

jamen jeg kan ikke finde ud af hvordan jeg skal gange eks. 3 med (4x-2)/3 ??

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2005 af Einstein_15-stinker (Slettet)

hej esther (4x-2)/3 = ½(x+3) er øhh jeg ved ikke hvad det er

Svar #4
03. oktober 2005 af LarsUlri (Slettet)

okay !?

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

Jeg vil være så kordial at hjælpe dig.

(4x-2)/3 = ½(x+3)
2(2x-1)/3 = ½(x+3)
4(2x-1) = 3(x+3)
4(2x)+4-(1) = 3x+3*3
4*2x-4 = 3x+9
8x-4 = 3x+9
(8x-4)-(4x-3x) = (3x+9)+(4x-3x)
8x-4-3x+4 = 3x+9-3x+4
5x = 13

Men jeg ved desværre ikke om det er rigtigt... ;D

:D
Therackoo

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

Hovsa.. jeg glemte at gøre den færdig:

5x/5=13/5
x=13/5

Svar #7
03. oktober 2005 af LarsUlri (Slettet)

forstår ikke hvad du har gjort i den 3. sætning..

Brugbart svar (0)

Svar #8
03. oktober 2005 af Epsilon (Slettet)

#7:
Multiplicér den ligning, du får udleveret, igennem med 6;

(4x-2)/3 = ½(x+3) <=>
2(4x-2) = 3(x+3)

thi 6/3 = 2 og 6*1/2 = 3. Herved slipper du for brøkerne.

//Epsilon

Brugbart svar (0)

Svar #9
03. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

#7 Hovsa... det er fordi at jeg har glemt noget:

sætning 2:

2(2x-1)/3 = ½(x+3)

At gange med ½ er det samme som at dividere med 2:

2(2x-1)/3 = (x+3)/2

For at fjerne "/3" skal jeg gange med 3 på den anden side af "=":

2(2(2x-1)) = 3(x+3)

2*2(2x-1) = 3(x+3)

Derfor sætning 3.

4(2x-1) = 3(x+3)


Svar #10
03. oktober 2005 af LarsUlri (Slettet)

jo forstår det! Tak :)

Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.