Kemi

Måling af ethanolindholdet i vodka (fortyndet 4 gange)

02. marts 2013 af henr5189 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg er helt på spanden med denne opgave. Har afstemt de to reaktionskemaer for redoxreaktioner: 

5CH3CH2OH + 4MnO4- + 12H+ ---> 5CH3COOH + 4Mn2+ + 6H2O

og 

5Fe2+ + MnO4- + 8H+ ---> 5Fe3+ + Mn2+ + 4H2O

Og udregnet stofmængden af kaliumpermanganat: KMnO4, 20,0ml, 0,00200M

n=0,0004mol

og mine titreringsresultater: 

Titrering nr. 1: V((NH4)2Fe(SO4)2) = 13,5ml

Titrering nr. 2: V((NH4)2Fe(SO4)2) = 13,1ml

Nu kommer vi så til det jeg slet ikke kan finde ud af:

Hvordan beregner jeg overskudet af permanganat efter reaktion med ethanol?

Hvordan beregner jeg stofmængden af permanganat som har reageret med ethanol, og finde derefter den ækvivalente stofmængde ethanol?

Hvordan beregner jeg indholdet af ethanol i den undersøgte vodka angivet som volumenprocent?


Skriv et svar til: Måling af ethanolindholdet i vodka (fortyndet 4 gange)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.