Fysik

Tyngdekraft af 1 kg i Kbh?

02. marts 2013 af Haqjoe (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvad er tyndekraft af 1 kg i København?

Svar:
Jordens tyngdekraft = 9,82 N/Kg.
1kg*9,82 N/kg=9,82 Newton?

Kan det passe?


Brugbart svar (2)

Svar #1
02. marts 2013 af ChemistryIsKey

Det er helt rigtigt! Dog kunne du skrive det på lidt pænere 'fysiker-façon' ved

     Ft = m · g

     Ft = 1 kg · 9.82 N/kg = 9.82 N

Dette er dog kun formaliteter og betyder ikke det store ;)


Svar #2
02. marts 2013 af Haqjoe (Slettet)

Tak for svaret :D.


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. marts 2013 af Kasper73

... og skal man fluekneppe helt på det, så skal man vel følge formelen der er beskrevet her?

http://www.denstoredanske.dk/It,_teknik_og_naturvidenskab/Fysik/Relativitetsteori_og_gravitation/tyngdeacceleration

og det er siden at du spørger helt specifikt til hvad kraften er i København (55º 43' nordlig bredde), at jeg vælger at kommentere...


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Nu er loddets masse kun givet med den beskedne præcision af 1 kg, dvs. 1 betydende ciffer, så vi skal nok overlade det til fluerne at afgøre, om g = 9,816 m/s2 er bedre at benytte end g = 9,82 m/s2 .


Skriv et svar til: Tyngdekraft af 1 kg i Kbh?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.