Matematik

Argumentet for sjetteroden af det komplekse tal -64 i polaer form

03. oktober 2005 af chrisjorg (Slettet)
Hejsa,
jeg har lige f[et dette her for
Find roedderne for tallet z^6= -64

Men hvad er argumentet for et komplekst tal uden imaginær del?
Jeg skydder på arg(z^6)=0

HJÆLP, og jeg går kun i første g, snøft

Svar #1
03. oktober 2005 af chrisjorg (Slettet)

Hjælp, hvor er genierne fra SP???

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2005 af Epsilon (Slettet)

Tja, hvis du kun går i 1.g, er det for mig at se ikke spor oplagt at arbejde med de komplekse tal, medmindre man har nogenlunde styr på de øvrige tallegemer. Og det har praktisk talt ingen så tidligt i gymnasieforløbet.

Umiddelbart kan du prøve at læse denne tråd:

https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=126703

og se, om ikke den tildels opklarer sagen.

//Epsilon

Svar #3
03. oktober 2005 af chrisjorg (Slettet)

Jo, jo,
jeg har lige fundet rødderne for z^3=27i
Ifølge CRT (conjugate root theorem) vil man finde par af rødder når det er komplekse tal.
=-3i
=-2.598+1.5i
=2.598+1.5i

Mit spørgsmål er hvad arg(z) er for et komplekst tal i sjette potens som kun har reel del -64

Svar #4
03. oktober 2005 af chrisjorg (Slettet)

hmmm
Nogen forslag?

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. oktober 2005 af Peden (Slettet)

arg(-64) af er vel 180?
Jeg har ikke lige min lommeregner ved hånden, men så vidt jeg husker betegner argumentet den vinkler i forhold til den positive reelle akse et plot af tallet vil have. (med reel ud af x aksen og imaginær ud af y aksen).

Misforstod jeg spørgsmålet`?

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. oktober 2005 af Peden (Slettet)

Argumentet for at produkt at to tal kan alternativt findes ved at finde argumentet for hver af enkeltdelene og så lægge dem sammen til sidst. Derfor bliver arg(z^6) = arg(z) + arg(z) etc.

Skriv et svar til: Argumentet for sjetteroden af det komplekse tal -64 i polaer form

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.