Matematik

Analytisk geometri hjælp

03. marts 2013 af JeppKay (Slettet) - Niveau: B-niveau

I et koordinatsystem er givet et punkt A og en vektor med koordinaterne hhv.:

1) A(5,7) ; n = (2 3)  <--(lodret) 

Bestem en ligning for den linje l, der går igennem A og har n som normal vektor?

 

What to do? :P (Gerne forklaret til MathCad hvis muligt)

 

På forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. marts 2013 af mathon

en vilkårlig retningsvektor for

                                     L er r = [x-5,y-7]

     linjens ligning er
                                     n r = 0

                                     [2,3] • [x-5,y-7] = 0

                                     2(x-5) + 3(y-7) = 0

                                     2x+ 3y - 31 = 0
     eller
                                     y = -(2/3)x + (31/3)


Skriv et svar til: Analytisk geometri hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.