Matematik

Færdighedsregning opgaver

05. marts 2013 af Tina12453 - Niveau: 9. klasse

Hej skal lave 100 færdighedsregning-opgaver, ud af dem har jeg fundet et par stykker som jeg enten ikke

er helt sikker på eller ikke kan finde ud af.

Opgave 1.

22 2/3 - 6 3/5 = __________ ?

Opgaver 2.

En flagstang er 9,80 m høj. I en storm knækker den i en højde af 1,20 m over midten.

Hvor mange m flagstand står der tilbage ? ( Jeg får det til 6,1 m)

Opgave 3.

Prisen på lerkugler er 12 øre pr. dusin

3975 lerkugler koster ________ kr. ?

Opgave 4.

På et bælgmørk loft hænger 5 blå, 3 hvide og 2 røde sokker.

Hvor mange sokker skal man mindst tage ned for at være sikker på at få to ens? _________?

Opgave 5.

3 * (2a - 2) - 7 = _________ (jeg får det til 2a - 7)

Opgave 6.

0,8 + 4/5 = _______ Jeg får det til 1,6 ?

 

Tak på forhånd

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
05. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Dit svar i Opg 2 er korrekt.

Dit svar i Opg 5 er forkert.


Brugbart svar (2)

Svar #2
05. marts 2013 af 123434 (Slettet)

Opgave 4) 3 træk duer ikke, rød, hvid og blå.

Du skal tage mindst 4 sokker ned for at være sikker på at få mindst to ens.


Brugbart svar (2)

Svar #3
05. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#0

Svaret i Opg 6 er også korrekt.

I Opg 3. skal man benytte, at et dusin er lig med 12 stykker.


Svar #4
05. marts 2013 af Tina12453

#3 skal jeg så dividere med 12?


Svar #5
05. marts 2013 af Tina12453

Er opgave 5.

6a - 1

- Ved egentlig ikke hvordan jeg fik det andet svar ?


Brugbart svar (2)

Svar #6
05. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej, det er heller ikke korrekt. Gang korrekt ind i parentesen.


Svar #7
05. marts 2013 af Tina12453

Er det så 6a - 13 ?

Hvad med opgave 1 ?


Brugbart svar (2)

Svar #8
05. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja. (det var også snart den eneste mulighed, der var tilbage).

Opg 1. Læg de hele tal sammen, og læg brøkerne sammen ved at forlænge til deres fællesnævner.


Svar #9
05. marts 2013 af Tina12453

Okay er det så =

16 -6/ 35 ??


Brugbart svar (2)

Svar #10
05. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Nej, det er forkert, og man vil ikke skrive det med et minustegn på brøken. Hvis et blandet tal skal have et fortegn, sættes fortegnet foran hele det blandede tal. Hvor kommer nævneren 35 fra ?

22 2/3 - 6 3/5 = 22 + 2/3 - (6 + 3/5) = 22 -6 + 2/3 - 3/5 = 16 + 2/3 - 3/5 = ...


Brugbart svar (1)

Svar #11
01. april 2013 af kjaer97 (Slettet)

1= 16 1/15

2= 6,10

3= 39,75 kr.

4= 5

5= 6a-13

6= 1,6

 

1: Gør så brøkerne får samme fællesnævner altså så den hedder: 22 10/15 - 6 9/15. Derefter er det nemt.

3: Et dusin=12. Altså koster 12 kugler 12 øre. Altså koster en' kugle en' øre. 1*3975=3975 øre/39,75 kr.

4: tag de farver ned der er mindst af.... (ved ikke helt hvordan jeg skal forklare det..)


Skriv et svar til: Færdighedsregning opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.