Matematik

Matematik på B, brug for hjælp hurtigst!

06. marts 2013 af Kamsteg (Slettet) - Niveau: B-niveau

I trekant ABC kendes følgende størrelser:
Vinkel B = 65 grader
a = 15
c = 12

a) Bestem længden af siden b
b) Bestem størrelse af den spidse vinkel A

Håber i kan hjælpe?


Brugbart svar (2)

Svar #1
06. marts 2013 af SuneChr

cos relationen til at finde b .

sin relationen til at finde A .

Se, om du får

b = 14,7261

A = 67,39o .


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. marts 2013 af mette48 (Slettet)

Brug cosinus relationerne til at finde a og derefter sinrelationerne til at finde <A


Svar #3
06. marts 2013 af Kamsteg (Slettet)

Så til at finde b? 
Ville det så lyde 15^2+12^2-2*15*12*cos(65)?

min b er helt ved siden af?


Brugbart svar (2)

Svar #4
06. marts 2013 af mette48 (Slettet)

b2 =a2 +c2-2ac cosA

du har da glemt at b er i anden?

har du ikke

 


Svar #5
06. marts 2013 af Kamsteg (Slettet)

Har fundet problemet, lomme regneren har ikke virket optimalt, men tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Matematik på B, brug for hjælp hurtigst!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.