Matematik

Ligning med to ubekendte

07. marts 2013 af heylaus (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Hvordan løser man en ligning med to ubekendte? 

Jeg har følgende oplysninger: 

En funktion f er af typen f(x)=b*x^a ,og der gælder, at f(2)=4 og f(4)=64. Bestem tallene a og b. 

Vi må ikke bruge formlerne

Altså:

2 = b * 4^a

og

4 = b * 64^a


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. marts 2013 af mathon

   du har
                                    f(x) = y = bxa
      hvoraf
                                             y2/y1 = (x2/x1)a

                                             64/4 = (4/2)a

                                              24 = 2a

                                              a = 4

      hvoraf
                                              y = bxgennem  (2,4)

                                              b = y1/x14 = 4/24 = (1/4)

 

     

 


Skriv et svar til: Ligning med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.