Matematik

(Tvivl omkring konstant N0) Børn ADHD

07. marts 2013 af denis123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Af tabellen fremgår, hvor mange børn der efter 1997 er blevet behandlet for ADHD blablabla

a) Benyt tabellens data til at bestemme tallene Nog a ( N(t) = N0· at )

Jeg har her gået på CAS, indskrevet skemaet, taget eksponentiel regression (da N(t) er eksponentiel), og fået

 

N(t) = 541,956 · (1,29751)t

Men jeg er noget i tvivl omkring dette, da

N = N(0) = 511

Dette står ihvertfald på tabellen

 

Såå, det var egentligt bare det... Tak på forhånd :)

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
08. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det er tilsyneladende Opg 8 i dette eksamenssæt

http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/Laaste%20mapper/PDF09/Eksamen/Eksamensopgaver/Stx/090812_opgave_matA_stx.ashx

En model bestemt ved regression vil sjældent reproducere tabellens tal fuldstændig nøjagtigt. Derfor skal man ikke tage det så tungt, hvis modellen ikke kan reproducere tabellens værdi N(0) helt præcist. Formålet med en sådan model er, at man kan benytte den til at lave prognoser for nogle år ud i fremtiden, så man bedre kan planlægge ressourceforbrug osv.


Svar #2
09. marts 2013 af denis123 (Slettet)

Så må jeg vel antage, at jeg bare skal lave eksponentiel regression og tage funktionen, CAS har givet mig.. :)


Brugbart svar (2)

Svar #3
09. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det fremgår jo klart af opgaven, når der står, at man skal benytte den fundne model til at lave en prognose.


Skriv et svar til: (Tvivl omkring konstant N0) Børn ADHD

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.