Matematik

Matematik hjælp HASTER

08. marts 2013 af Julielin (Slettet)

Lad  (x)=-x^2+3x+4    og   g(x)=x^2-2x+1.
Bestem nulpunkterne for f(x) og g(x).
Bestem værdimængden for f(x) og g(x).
Bestem koordinaterne til skæringspunkterne mellem f(x) og g(x).


Brugbart svar (2)

Svar #1
08. marts 2013 af mathon

 

                               f(x) = -x2 + 3x + 4 = -(x+1)(x-4)

                               g(x) = x2 - 2x + 1 = (x-1)2


Brugbart svar (2)

Svar #2
08. marts 2013 af mathon


                              Vm(f) = [-;25/4]                          -d/(4a) = 25/4  og a<0                 

 

                              Vm(g) = [0;∝]                             -d/(4a) = 0  og a>0          


Brugbart svar (2)

Svar #3
08. marts 2013 af mathon

skæringspunkterne mellem f(x) og g(x)
kræver
                                               
f(x)     =     g(x)          

                                       -x2 + 3x + 4 = x2 - 2x + 1

                                                       0 = 2x2 - 5x - 3

                                                                x = -(1/2)   v   x = 3

                                                                g(-(1/2)) = (-(1/2)-1)2 = (9/4)

                                                                g(3) = (3-1)2 = 4

        skæringspunkter:

                                                   S1 = (-1/2 ; 9/4)         S2 = (3 ; 4)


Svar #4
08. marts 2013 af Julielin (Slettet)

hvad er resultatet  da jeg ikke kan regne det ud :/


Skriv et svar til: Matematik hjælp HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.