Matematik

Ligning

08. marts 2013 af kristijanfilipov (Slettet) - Niveau: 8. klasse
6x-(37-13x)=21x(2x+37) håber i kan hjælpe

Brugbart svar (1)

Svar #1
08. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hæv minusparentesen på venstre side, og gang ind i parentesen på højre side.


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. marts 2013 af SuneChr

Venstre parentes ophæves ved at skifte fortegn for leddene inde i parentesen.

Højre side: gang (21x) ind på hvert led i parentesen.


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. marts 2013 af LogR (Slettet)

Men så står der: 6x-37+13x = 42x^2+777x

Hvordan kommer man videre derfra? Skal man til at bruge log for at fjerne opløfningen af x?

I så fald hvordan griber man det an?

Jeg synes ligningen lugter lidt af noget nul-regl, men jeg kan ikke helt gennemskue den..


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. marts 2013 af LogR (Slettet)

Eller jeg tror alligevel ikke man skal tænke nul-regl..

Men hvad gør man så?!


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. marts 2013 af mathon

 

                            6x - 37+13x = 42x2 + 777x

                            19x - 37 = 42x2 + 777x

                             42x2 + 758x + 37 = 0

                                        -379 - √(142087)                -379 + √(142087)
                                  x = ----------------------      v    x = ----------------------
                                                   42                                        42


Brugbart svar (1)

Svar #6
09. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det ligner ikke helt en opgave i 7.-8. klasse, og jeg har en formodning om, at det første "x" på højre side er ment som et gangetegn. Hvis det er tilfældet er opgaven måske snarere

6x - (37-13x) = 21·(2x+37),

der reduceres til

23x = -22·37


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.